Help, ik moet vliegen.

Door johan12 op zondag 21 februari 2010 17:11 - Reacties (39)
Categorie: -, Views: 16.066

Tsja, ik zal eraan moeten geloven. 9,5 uur in een vliegtuig. Verschrikkelijk. Och en wee.

Ik ga volgende maand naar de Verenigde Staten, voor het eerst in mijn leven. Ik vlieg via Londen door naar Miami. Een vlucht van welgeteld 9,5 uur. En ik vind vliegen absoluut de meest verschrikkelijke manier van reizen. Ik vind 3 uur vliegen naar landen rondom de Middellandse Zee al erg. Dus wat te doen?

Slaappillen. Ik denk dat ik slaappillen in ga nemen, om zo te proberen een zo groot mogelijk deel van de vliegreis te kunnen slapen. Om zo lekker ontspannen aan te komen in de VS... Gaat mij dit lukken?

Is er hier iemand die ervaring heeft met lange vluchten en slaappillen? Werken deze namelijk altijd? Want ik zie het al gebeuren dat ik netjes die pil inneem en dan vervolgens 9,5 uur wakker opgekropt in een vliegtuig zit.

Volgende: Nokia C7 09-'10 Nokia C7

Reacties


Door Tweakers user GrooV, zondag 21 februari 2010 17:16

Het scheelt al een hoop of je een lijnvlucht of een charter toestel hebt he. Een vlucht naar de VS is niet te vergelijken naar Gran Canaria met Transavia

Door Tweakers user MarcoC, zondag 21 februari 2010 17:19

Niet? Merkte vrij weinig verschil.

Door Tweakers user Plakjekaas, zondag 21 februari 2010 17:24

Waarom vind je vliegen zo erg dan? Is het de lange zit? Of bang dat ie neerstort?

Door Tweakers user jeevanderwee, zondag 21 februari 2010 17:25

Met KLM naar BraziliŽ gevlogen in een 777 met schermpjes in de hoofdsteunen. De content van het systeem was echter ontoereikend met het oog op de duur van de vlucht (13 uur).

Een tax-free flesje Glenfiddich halen en soldaat maken is een idee...;)

Door Tweakers user scorpie, zondag 21 februari 2010 17:26

2x 11 uur (overstappen in China) naar en van Nieuw Zeeland. Tevens afgelopen jaar naar Amerika geweest. Nergens last van. Gewoon beetje chillen in je stoel, filmpjes kijken, muziek luisteren, psp / ds mee om te gamen, dan vliegen (;)) die uren zo voorbij.

[Reactie gewijzigd op zondag 21 februari 2010 17:26]


Door Tweakers user TerraGuy, zondag 21 februari 2010 17:29

Toen ik naar China ging heb ik slaappillen gevraagd aan de huisarts. Niet zozeer om de tijd te overbruggen, maar omdat ik anders een nacht zou missen en ik al net ziek & brak was.

De slaappillen zouden 3 tot 8 uur werken. Na een half uur begonnen ze te werken. Ze werkten precies 3 uur.. op een vlucht van >10 uur. Niet ideaal, maar beter dan niets.

Erg verkwikkend is het overigens niet, zo'n slaappil. Meer een 'shutdown', dat je nadat het uitgewerkt is je weer net zo brak voelt als voordat je 'm innam. Vergeet ook de nawerking niet, je voelt je lang suf.

Probeer het eens uit, het zou kunnen werken. Maar neem gewoon genoeg te doen mee (puzzels, boeken). Waarschijnlijk zit er video-on-demand in het vliegtuig, kun je een half dozijn films kijken om de tijd te doden.

Door Tweakers user Ozzmantsjeh, zondag 21 februari 2010 17:30

Zelf heb ik slaappillen nog niet geprobeerd. Het is natuurlijk niet de prettigste plek om te slapen in een vliegtuig, dus stel dat je dan niet in slaap kan komen. Dan zit je me daar toch een potje brak de hele tijd.

Wat ik doe is na het opstijgen wachten tot ze komen met eten en de films/tv series enzo aan zetten. Dan ben je al een uurtje verder.

Na het eten meteen een film opzetten. Hoe langer de speeltijd, hoe beter. (Zoals lord of the rings ofzo). Ben je meteen 2-3 uren verder. Dan ff pitten voor een uurtje en hop, meteen weer een film kijken. Weer 2 uren verder. Dan heb je al zo'n 7 uren er op zitten. Vervolgens zou je dan nog ff kunnen pitten totdat ze weer komen met eten en daarna is t nog een uurtje ofzo voordat je land. Dat laatste half uur ben je al aan het dalen, dus dan word ik over het algemeen wel wakker.

Door Tweakers user johan12, zondag 21 februari 2010 17:34

@plakjekaas: Ik ben niet perse bang dat ie neerstort, ik hou gewoon niet van vliegen, ik voel me niet op mijn gemak. Het is een gevoel en moeilijk uit te leggen, maar ik vind het gewoon niks.

Door Tweakers user HaseMike, zondag 21 februari 2010 17:47

Een maatschappij uitzoeken met schermpjes in de stoelen. Daar vul je al 50% van de tijd mee, de andere 50% bestaan uit eten, drinken, je voeten proberen te verplaatsen en hopen dat er geen vlucht uit Mexico voor je is bij de Amerikaanse "immigratie".

Alternatief : Met de trein naar Southampton, en daar op de Queen Mary 2, die vaart naar New York in een dag of 5. Daarna met huurauto naar Miami. Duurt even en kost wat, maar is een belevenis op zich :)

Door Tweakers user Bad Brains, zondag 21 februari 2010 17:55

Niet te veel eten voor je weggaat, flesje water mee (airco is killing).
Setje oordopjes en een slaappil.
Beetje kort slapen (maar niet te kort dat je er irky van wordt) helpt ook altijd wel.

Vindt vliegen ook niks, maar het stelt erg weinig voor, geloof dat de kans is dat JIJ neerstort eens in de 10.000 jaar is (of meer)
En zo lang leef je niet, je bent waarschijnlijk al aangereden en gecremeerd voordat je ook maar ergens in de richting van 10.000 jaar leven komt.

edit: Miami is zooo'n kutstad.

[Reactie gewijzigd op zondag 21 februari 2010 17:55]


Door Tweakers user Silent7, zondag 21 februari 2010 18:11

In feite merk je weinig van vliegen als ie eenmaal op kruishoogte is.
Dus een lange vlucht is anders dan een korte.
Bij een vlucht naar Londen bv ben je puur aan het opstijgen en begint daarna alweer de landing, een minder rustige vlucht dan naar NYC.
Als dat ongemakkelijke gevoel vooral komt door onrust van het vliegtuig zal bij geen turbulentie dit er nu dus veel minder zijn (zeg dat je 1 uur na het opstijgen en een uur voor de landing (wat ook de spannendste momenten zijn) onrust hebt dan is dat bij een vlucht vsn 3 uur dus 66% van de tijd maar bij een vlucht van 10 nog maar 20%

Als het hele idee vliegen erg is dan moet je contact opnemen met Stichting Valk geloof ik, al is het maar om te zien hoe erg bang anderen zijn wat jezelf al gerust kan stellen :D

Door Tweakers user Soldaatje, zondag 21 februari 2010 19:11

Wat moet je in Miami dan?

Door Tweakers user Bolletje, zondag 21 februari 2010 19:30

Ben 2 jaar geleden ook naar Amerika gegaan, alleen toen de west-kust (nog een paar uur meer). Ook met overstap in Londen.

Ons vliegtuig had gewoon van die kleine beeldschermen waar je films op kon kijken. Volgens mij heb ik er wel 3 bekeken. Voor de rest wat eten, muziek luisteren en misschien een boek (al gaat dat toch nog wel lastig in een vliegtuig).

Het vliegen opzich is niet erg; weet je wat pas erg is? Vertraging. We moesten een keer 8 uur wachten op een vliegveld. Nou, probeer je je dan maar eens te vermaken....

Door Tweakers user Clementine, zondag 21 februari 2010 19:34

Valiumpje, wordt je lekker relaxed van en je kan met gemak slapen.

Moet zo wel goed komen.

Veel plezier overigens in Miami :)

Door Tweakers user Coltrui, zondag 21 februari 2010 20:17

Neem het van me aan: de vlucht naar de US is minder stresserend dan je aankomst aldaar... Neem geen slaappillen - die zijn voor niks nodig.

Ik drink meestal voor ik door de controle ga een paar pilsjes, bezoek zeker nog even de sanitaire voorzieningen op betreffende luchthaven en eenmaal aan boord: sit back and enjoy.

Tips:

Neem kauwgum mee voor het opstijgen en vooral voor de final approach, dat kan de eventuele druk van je oren wegnemen.

Doe je schoenen uit eenmaal je op cruise altitude bent.

Geniet van je eten - als je niet alles binnenschrokt, kan zo'n driegangenmenu je gerust een dik uurtje smaken.

Als je wil slapen: vergeet niet dat de hoofdsteun van je zetel meestal twee ombuigbare flapjes heeft, zodat je hoofd steun vindt en niet vervelend wegrolt bij het indutten. Ik had dat pas na de vierde lange aftandsvlucht door :P Steek ook het kussen dat je krijgt tussen de zetel en je onderrug. Niks zo vervelend dan constant uit de eerse slaap te ontwaken wegens rugpijn.

[Reactie gewijzigd op zondag 21 februari 2010 20:22]


Door Tweakers user Pogostokje, zondag 21 februari 2010 20:22

Slaappillen helpen je niet beter aankomen. In het gunstigste geval merk je weinig van de vlucht, maar je komt helemaal brak aan. Worst case slaap je tijdens de vlucht niet omdat je zo zenuwachtig bent, maar ben je daarna dagen lang niet lekker. Maatje van mij had dat laatste, was niet prettig en hij neemt nooit meer slaappillen tijdens een vliegreis. En, tsja, mocht je wel slapen ... als er dan toch wat gebeurd en jij bent niet wakker te krijgen ziet het er ook niet goed voor je uit natuurlijk.

Het beste is gewoon zorgen dat je je kunt vermaken tijdens de vlucht. Boekje, audioboekje, filmpje mee en je vermaken met het inflight entertainment systeem wat al die lange afstandsvluchten hebben. Probeer zelf wat te rusten tijdens de vlucht en wissel dat af met iets leuks doen. Het valt allemaal wel mee als je er maar niet een groot punt van maakt.

Door Tweakers user Faust, zondag 21 februari 2010 21:04

Je kan beter je angst confronteren.
Realiseer je dat je misschien doodgaat. Dat het niet meteen gebeurt, maar dan je minuten-lang precies weet dat je binnen enkele km's tegen de grond of op de zee kapotslaat.
Misschien wel de meest vreselijke manier om te gaan denk ik, omdat je alles meekrijgt.
Als er echt problemen zijn dan ga je neer, onvermijdelijk.
Of de piloot kan tijdens het landen een fout maken: iedereen dood.

Er bestaan geen pillen die dat kunnen wegnemen.

Van de andere kant: tussen het moment dat je dit leest en de uiteindelijke vlucht, heb je geloof ik 100 keer meer kans om:

-overreden te worden
-betrokken bij zwaar ongeluk
-neergestoken te worden op straat
-omkomen omdat je huis is brand staat

Aangezien je niet bang bent om morgen je huis uit te gaan hoef je ook niet bang te zijn om te vliegen.
Daarnaast: zelfs als er problemen zijn, het vliegtuig kan waterlanding maken, zelfs met 1 motor kan het vliegtuig veilig landen. Ook als alle piloten doodgaan zijn er altijd wel mensen aan boord die MS flight simulator gespeeld hebben, etc etc.

Denk er gewoon goed over na, dan hoef je niet meer bang te zijn.
Succes!

[Reactie gewijzigd op zondag 21 februari 2010 21:07]


Door Tweakers user macnerd, zondag 21 februari 2010 22:49

Ik heb ondertussen 6 lange-afstand vluchten gedaan en de eerste, naar Isla Margarita (Venezuela) was erg vermoeiend. Totaal zo'n 12 uur inclusief een tussenstop in de Dominicaanse Republiek. Maar goed, ik zat dan ook voornamelijk te kijken naar die tv in de gang met de tijd en afstand. Dat is dus iets wat je niet moet doen.

Wat wel helpt is inderdaad afwisselen: eten, filmpje kijken, slapen, spelletje spelen, beetje lopen (alleen maar in de stoel blijven zitten is niet gezond en bovendien vermoeiend). Bedenk wat je wilt doen of wat je wilt zien als je aankomt. Mijn reis naar Australie duurde ongeveer 24 uur, inclusief een tussenstop op Hong Kong. Toch had ik nergens last van door de afwisseling. Hou je vooral niet bezig met de vlucht (daar heb je de piloot voor), maar probeer de tijd gewoon door te komen.

Tussendoor een dutje doen (diep slapen zul je wellicht toch niet) helpt ook tegen een jetlag. Na de terugvlucht van Isla Margarita naar Brussel heb ik een paar dagen serieus last gehad van een jetlag. Bij andere verre reizen, zoals naar China, Australie en PatagoniŽ heb ik totaal geen last daarvan gehad, doordat ik al meteen rekening hield met de tijd in het land waar je naar toe gaat. Dus is het op de bestemming nacht, ga dan ook slapen, al is het maar 2-3 uur.

Door Tweakers user BeerenburgCola, zondag 21 februari 2010 23:01

Ik raad alcohol aan (tsja mijn nick :-).
Op grotere hoogte wordt je sneller dronken. Drink er wel wat water (of fris) naast en eet ook wat.
In mijn ervaring telt 1 biertje als 3 en je valt sneller in slaap ('t is nog lekker ook!).
Mocht je sterke drank kunnen krijgen meng dat met wat fris :-)
(Geen cola, want daar zit cafeine in)

Alcohol werkt ook goed tegen de zenuwen.

Door Tweakers user Clementine, zondag 21 februari 2010 23:46

En erger dan een 2 uur durende prop-jet vlucht vanuit minneapolis naar onamia (minnesota) tijdens zeer slecht weer, met super harde windvlagen en onweer ga jij het niet mee maken ;)

Ik ben totaal niet bang voor vliegen maar in zo'n vlucht begin je toch wel te twijfelen of je het gaat overleven xD

Door Tweakers user Racetows, zondag 21 februari 2010 23:49

Ik zou geen slaappillen nemen. Heb ze zelf nooit genomen, maar om mij heen zie ik dat het je alleen maar brak en suf maakt. Ook na aankomst. Je kunt beter gaan zuipen. Doe ik ook altijd in het vliegtuig (ook erbuiten, trouwens). Werkt prima, beetje zuipen, beetje tukken en je komt niet suf aan.

Door Tweakers user defiantxtc, maandag 22 februari 2010 01:50

Nog een tip:

Als je net als ik niet kan slapen in het vliegtuig, haal dan niet de nacht ervoor door met de gedachte dat je dan zo kapot bent dat je overal kan slapen. Het is een nare ervaring super kapot zijn en niet kunnen slapen in een 10 uur durende vlucht....

Door Tweakers user bouwfraude, maandag 22 februari 2010 02:20

Het is gewoon saai dat vliegen, je zit veel in je stoel, je kan slecht rondwandelen omdat er continue iemand met een karretje in het gangpad staat, je hebt net te weinig ruimte om fatsoenlijk te kunnen zitten omdat ze anders geen eerste klas kaartjes verkopen maar van saaiheid op zich ga je niet dood.
Pillen zou ik niet doen die maken je lichaam/geest alleen maar in de war.
Alcohol met mate :) Volledig brak rondvliegen is ook geen pretje...
Neem wat te lezen mee (een boek, tijdschrift, puzzeltje ofzo) ik weet niet hoe je thuis de dag doorkomt? Het internet in vliegtuigen is stuk.

Door Tweakers user lotje1, maandag 22 februari 2010 03:12

Je reist naar het westen, wat betekent dat je dag langer wordt. Slapen is dan niet per se het beste tijdens je vlucht, je loopt dan de kans dat je de avond van aankomst niet kunt slapen, omdat je te fris uit het vliegtuig bent gestapt... Beter brak aankomen en goed slapen dan de halve nacht wakker zitten...

slaappillen.. niet doen.. zijn bovendien vaak geen middelen om te slapen, maar om makkelijker in slaap te komen, dwz meer spierverslappend/ontspannend. Als je van jezelf gespannen bent, slaap je evengoed niet lang.

alcohol voordat je instapt kan een probleem geven... alcohol-lucht en vlucht naar VS, je loopt het risico, dat je het vliegtuig niet inkomt. Ze schenken wel wijn/bier op een vlucht, maar veel is dat ook niet,

En jouw vlucht is 9,5 uur? Lijkt mij met een tussenstop van 2 uurtjes... Dus gelegenheid om op een ander vliegveld rond te lopen en iets fatsoenlijks te eten.
Loperamide of iets vergelijkbaars zou ik wel op zak houden, dat vliegtuigvoer is geen aanrader

Leesvoer kun je altijd meenemen, psp/nintendo kunnen ze in de lucht nog weleens moeilijk om doen.. Je gaat tenslotte naar de States, daar hebben ze zo hun paranoia buien :+

Door Tweakers user wheez50, maandag 22 februari 2010 04:13

In het vliegtuig gewoon met enige regelmaat ff lopen. Klinkt stom, maar dat houdt je benen op gang. Als smoes: toilet - feel sick. Neem ook een goed (e-)bo(e/o)k mee.

Ennuh: veel succes - Ik heb meelij met je. Helemaal naar dat slechte weer en die settings uit al die slechte films...

14,5 uur van San Francisco naar Sydney was mijn max. Stranger on the plane ontmoeten helpt ook :)

[Reactie gewijzigd op maandag 22 februari 2010 04:15]


Door Tweakers user Ashy, maandag 22 februari 2010 06:42

Ondertussen drie keer van Dusseldorf naar Jakarta gevlogen met een tussenstop van 4 uur in Dubai. Ben je toch ook gauw 16 uur aan het vliegen + 4 uur tussenstop = 20 uur onderweg. Wat ik meestal doe is gewoon veel eten zodat je het gevoel krijgt dat je toe bent aan een dutje doen. Vervolgens een paar je ogen dicht doen! Het laatste uurtje gaat altijd snel vind ik, je bent al aan het landen / klaar maken etc

Door Tweakers user The Eagle, maandag 22 februari 2010 09:34

Met welke maatschappij vlieg je?
Ben laatst met United heen en met COntinental terug gevlogen. Bij United konden we voor een soort "Comfort class" kiezen...extra beenruimte t.o.v de Economy. Ik kan je zeggen dat dat het reizen echt dramatisch veraangenaamt :) True, het is geen business class, maar 100x beter als opgekropt zitten. Dus als je kunt: upgrade jezelf. Kost maar iets van 60 euro, is het meer dan waard :)

Op de intercontinentale vluchten heb je ook meestal individuele schermen in je stoel. Continental had dat iig, United niet altijd. De rest weet ik niet.

Laatste tip: vraag bij de maatschappij waar je mee vliegt een membership pasje aan (bij United heet dat Mileage Plus). Kost je niks, en als je dat koppelt aan je ticket kun je de eerstvolgende keer dat je vliegt vaak gratis businessclass vliegen. En da's stiekem toch wel lekker ;)

Door Tweakers user ScytheNL, maandag 22 februari 2010 09:46

Na in totaal ca. 16 uur enkele reis in het vliegtuig te hebben gezeten naar Thailand wens ik je heul veul succes. Hopen dat ze leuke films hebben en dat je in ieder geval een beetje ruimte hebt. Misschien kun je nog voor de eerste rij na een tussenschot gaan, daar die meestal iets meer beenruimte geven en niet zo'n irritante vent/griet voor je die de hele tijd heen en weer aan het wippen is e.d. Ik heb in ieder geval 3 keer iron man zitten kijken naast 2 x kungfu panda....Helpt wel de aandacht een beetje af te leiden iig.

Door Tweakers user LinuX-TUX, maandag 22 februari 2010 10:00

Hmm, ik vind vliegen juist leuk, vooral met turbolentie ... maarja, ben zelf een adrenaline junkie })


Wat bij mijn vriendin helpt is gewoon afleiden in vorm van gesprek of een spelletje te doen (nee, niet VOORspelletje)


Wat ik daarbij nodig heb is water, want langdurig in een airco zitten waar de luchtvochtigheid bijna tot 0 daalt + praten == FUNEST.

Door Tweakers user Eryq, maandag 22 februari 2010 10:35

Ga naar je oma of opa en regel daar Temazepam 10 mg....
In slaap komen lukt zeker hiermee

[Reactie gewijzigd op maandag 22 februari 2010 10:35]


Door Tweakers user johan12, maandag 22 februari 2010 11:21

@ The Eagle: Ik vlieg met British Airways in een boeing 747. Ben benieuwd naar het film programma van ze en ik hoop gewoon dat ik iets van 6 uurtjes kan slapen tijdens die reis.

@eryq: Temazepam??

Door Tweakers user hemiparo, maandag 22 februari 2010 11:47

Leuk om dit te volgend: volgende maand naar Houston! Gelukkig directe vlucht maar geen idee hoe het entertainment aan boord is. En eten/drinken? Kan ik dit ergens bekijken... vlieg via KLM overigens...

[Reactie gewijzigd op maandag 22 februari 2010 11:47]


Door Tweakers user The Eagle, maandag 22 februari 2010 12:19

Volgens mij kun je bij BA electronisch inchecken - dan kun je dus ook je plaats al vooraf bepalen. Check http://www.seatguru.com/ voor de beste plaatsen :Y)

Het moet overigens gek lopen als ze op intercontinentale vluchten geen leuk programma hebben, maar wellicht wil je het zekere voor het onzekere nemen. Overigens weet ik vrijwel zeker dat BA ook zo'n spaarprogramma heeft, en op de website moetn je ook het entertainmentprogramma voor vluchten wel kunnen vinden :)

Wil je echt rust, koop dan een hoofdtelefoon (dus geen dopjes) met noise cancelling. Kost je misschien wel even iets, maar is ook in bijvoorbeeld de trein te gebruiken. En dan wat rustgevende muziek op repeat en lekker slapen :)

Door Tweakers user Racetows, maandag 22 februari 2010 12:57

@ LinuX-TUX
Vooral vermakelijk als de rest van de reizigers wat paniekerig wordt van turbulentie e.d. Ik had onlangs een nachtelijke landing in - laten we het voorzichtig uitdrukken - wat onrustig weer. Dus een hoop geschud en gebonk in die kist. Er was al regelmatig wat gegil te horen en er waren veel benauwde gezichten te zien. Voor de landing wordt de cabineverlichting gedimd. Toen was het helemaal bal }> Die griet naast me dacht serieus dat we nu gingen neerstorten 8)7 Ik heb het allemaal met een big smile bekeken. Geweldig, dit mag van mij vaker :*)

[Reactie gewijzigd op maandag 22 februari 2010 12:57]


Door Tweakers user E-jey, dinsdag 23 februari 2010 11:08

donderdag vlieg ik van Sydney naar Amsterdam. Eerst een vlucht van 8 uur naar Kuala Lumpur. Daar mag ik 6 uur wachten om vervolgens 13 uur te genieten van een vlucht naar Amsterdam.

Gelukkig heb ik geen moeite meer met dit soort dingen. Ik ga gewoon zitten en een krantje lezen, muziekje luisteren, filmpje kijken etc.. Als ik moe genoeg ben wil ik ook nog wel eens wegdutten.

Vrijdag ochtend ben ik na 6 maanden weer in Nederland. Ik heb er eigenlijk geen zin in...

Door Tweakers user Zenix, dinsdag 23 februari 2010 16:35

Als je er tegenop zit, helpen slaappillen niet. Heb zelf veel ervaring met verschillende soorten slaappillen. Maar als je onder stress bent, blijf je gewoon wakker ook al neem je er 2-3. Dat is mijn ervaring.

Door Nicolle, donderdag 25 februari 2010 12:01

Heb 1 keer slaappillen geprobeerd tijdens een vlucht van 8 uur naar Canada.
Begon pas na enkele uren te werken en werd vervolgens zo suf wakker dat ik helemaal brak uit het vliegtuig ben gekomen. Zonder slaappillen voel ik me na een vlucht toch echt stukken beter, zelfs na een nachtvlucht. Voor mij dus niet meer.

Verder heb ik op dit soort vluchten eindelijk eens tijd om te lezen. Heb ook altijd laptop en portable dvd speler bij de hand (tegenwoordig vooral ook voor de kids) zodat je niet afhankelijk bent van programma dat getoond wordt.

Door Lucia, woensdag 11 augustus 2010 21:28

Ik vloog van Nederland naar Aruba, die reis duurde 13 uur, ik heb slaap pillen ingenomen, maar ik werd er alleen maar duf en lui van, heb zeker niet goed geslapen, alleen een beetje gedommelt, maar tis geen aanrader!

Ik probeer nu juist zo wakker mogelijk te blijven,
als is het natuurlijk een lange reis.

Neem een reistablet,
maakt je ook moe, en dat voelt fijner dan een slaaptablet, in een vliegtuig.

Succes!

Door Snoopy, zaterdag 25 juni 2011 23:52

Ach, je bent al weer terug...

Spacecake en goeie muziek, flip je zo die plas over. Doe ik ook altijd, super!

Reageren is niet meer mogelijk