Nokia C7

Door johan12 op woensdag 22 september 2010 15:50 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 9.458

De Nokia C7, of officieel: de Nokia C7-00. Ineens aangekondigd op Nokia World 2010 http://events.nokia.com/nokiaworld/home.htm, maar nu al mijn favoriet. Waarom? Dat ga ik nu eens even uiteenzetten.

Ik gebruik momenteel een Nokia E72. Een echt 'werkpaard' van Nokia. Het draait op Symbian S60 3rd edition en is een QWERTY formfactor GSM. Ik heb deze mobiel al sinds dat ie vorig jaar december op de markt kwam en de E72 heeft me nog nooit in de steek gelaten. Hij draait als een gek, enige software updates later.

Maar om mij heen zag ik steeds meer touch telefoons. Ik werd steeds nieuwsgieriger en zat te twijfelen over de aanschaf van 'zoeen'. Tot dus de aankondiging van de Nokia C7 mij over de streep trok.

De Nokia C7 is een touch only telefoon die draait op Symbian^3, het nieuwe touch besturingssysteem van Nokia voor smartphones. De C7 heeft een 3,5 inch capacitive AMOLED scherm. Verdere specs zijn: GPS met kompas, 1200mAh batterij, 8mp camera met mogelijkheid tot opnemen van hd video's, bluetooth 3.0, WLAN b/g/n, en verder alle specificaties die je anno 2010 mag verwachten van een smartphone.

Hij komt in 3 kleuren: zwart (houtskool), grijs (ijsmetaal) en bruin (warm bruin). Ik denk dat ik zelf voor de zwarte ga, alhoewel ik de lichtgrijze versie ook wel mooi vind. Ik zal de C7 eerst grondig moeten 'inwerken' op mijn gebruiksdoeleinden. Ik zal mijn E72 dan ook naast deze houden.

Waarom nou deze 'upgrade'? Er zijn een paar redenen waarom ik nu graag wil overstappen op een touch telefoon. Ik zal ze kort uiteenzetten.

Groter scherm
De C7 heeft een 3,5 inch scherm met een resolutie van 640x360 pixels. Mijn huidige E72 heeft een scherm van 2,36 inch met een resolutie van 320x240. Daar ik veel internet op mijn telefoon is dit een welkome vooruitgang.

Nokia Messaging 3.0
De C7 heeft Nokia Messaging 3.0 aan boord, wat een ongekend verschil is met de ingebouwde messaging mogelijkheden van een 'messaging phone' als de E72. Ook hier maak ik erg veel gebruik van. Een filmpje hierover: http://www.youtube.com/watch?v=fN-4hUGYcOw

Meerdere homescreens
De C7 heeft 3 homescreens, wat op mijn E72 was gelimiteerd tot 1. Daarnaast kan je veel meer applicaties in de vorm van widgets op elk van de homescreens plaatsen. Hier irriteerde ik mij weleens aan bij mijn E72. Ik kan 6 applicaties kwijt op het homescreen van deze telefoon.

Daarnaast vind ik vooral de snelheid van het nieuwe symbian^3 erg veelbelovend, en ook het design van de C7 vind ik veel mooier van het design van de N8 of E7.
Volgend de Nokia online shop moet ik nog wachten tot oktober, welke datum precies wordt niet gezegd. Te pre-orderen voor 429 euro...

Help, ik moet vliegen.

Door johan12 op zondag 21 februari 2010 17:11 - Reacties (39)
Categorie: -, Views: 17.054

Tsja, ik zal eraan moeten geloven. 9,5 uur in een vliegtuig. Verschrikkelijk. Och en wee.

Ik ga volgende maand naar de Verenigde Staten, voor het eerst in mijn leven. Ik vlieg via Londen door naar Miami. Een vlucht van welgeteld 9,5 uur. En ik vind vliegen absoluut de meest verschrikkelijke manier van reizen. Ik vind 3 uur vliegen naar landen rondom de Middellandse Zee al erg. Dus wat te doen?

Slaappillen. Ik denk dat ik slaappillen in ga nemen, om zo te proberen een zo groot mogelijk deel van de vliegreis te kunnen slapen. Om zo lekker ontspannen aan te komen in de VS... Gaat mij dit lukken?

Is er hier iemand die ervaring heeft met lange vluchten en slaappillen? Werken deze namelijk altijd? Want ik zie het al gebeuren dat ik netjes die pil inneem en dan vervolgens 9,5 uur wakker opgekropt in een vliegtuig zit.